همه ما دوست داریم که موهایی طبیعی و زیبا داشته باشیم؛ زیرا یکی از عوامل زیباتر جلوه دادن چهره، داشتن موهای طبیعی و زیبا است. انجام اقدامات مراقبتی و حفظ سلامت موها مطمئنا در اولویت قرار دارد، اما هنگامی که تراکم موها به دلایل مختلف کم می‌شود، بیشتر افراد به دنبال راه حلی اساسی برای درمان این مشکل هستند. یکی از بهترین راه‌ها برای اینکه بتوان میزان تراکم موها را زیاد کرد، کاشت مو است. معمولا این سوال برای افراد پیش می‌آید که کاشت مو چگونه است و به چه صورتی انجام می‌گیرد؟ در این مقاله از بای مدیک با ما همراه باشید تا با چگونگی کاشت مو آشنا گردید.

کاشت مو چطور انجام می‌شود؟

کاشت مو، نوعی جراحی می‌باشد که به صورت تخصصی به وسیله جراح متخصص انجام می‌شود. در واقع در این روش، جراح از قسمت‌هایی از مو که بر روی سطح پوست وجود دارند و طاس نیست، فولیکول‌های مو را جدا می‌کند و در قسمت‌های طاس عمل کاشت را انجام می‌دهد. این عمل باعث می‌شود تا فولیکول‌های آسیب دیده ترمیم گردد و برای بار دیگر شروع به رشد کند. عمل کاشت مو معمولاً سرپایی است و به بستری شدن نیازی ندارد؛ اما باید این کار در اتاق عمل که مجهز به ابزارهای تخصصی لازم است انجام گیرد؛ تا اصول بهداشتی رعایت گردد و از بروز عفونت جلوگیری شود.

رایج‌ترین نوع جراحی کاشت مو، پیوند مو می‌باشد که در آن پزشک قسمت‌های کوچکی از پوست سر را که دارای فولیکول‌های سالم است، با برش برمی‌دارد و به فضاهایی که احتیاج به کاشت دارد، انتقال می‌دهد. این عمل چندین ساعت به طول می‌انجامد و معمولاً فرد در طول جراحی بیهوش نیست. در هنگام انجام این عمل جراحی، فرد بر روی تخت کاشت مو قرار می‌گیرد تا احساس خستگی نکند. کیفیت این تخت‌ها بالا است و می‌توانند وزن بالا را تحمل کنند. در واقع تخت کاشت مو محلی برای قرار گرفتن سر دارد تا در هنگام انجام عمل فرد احساس راحتی داشته باشد.

نحوه کاشت مو

کاشت مو چقدر طول می‌کشه؟

اینکه کاشت مو چقدر طول میکشه و آیا چند جلسه برای انجام آن نیاز است، به نوع کاشت و تعداد فولیکول‌ها بستگی دارد. گاهی اوقات و اگر تراکم بالایی مدنظر باشد، ممکن است نیاز باشد که کاشت مو در 2 الی 3 جلسه انجام گیرد. اما معمولا عمل کاشت مو در طول یک روز و بین 4 تا 8 ساعت به طول می‌انجامد.

در اکثر اوقات این عمل به‌گونه‌ای است که در یک روز همه کار کاشت انجام می‌شود و فرد می‌تواند فردای آن روز در منزل استراحت کند و سپس برای روز بعد به منظور باز کردن پانسمان به کلینیک بیاید. همچنین نوع روش کاشت مو و برداشتن فولیکول‌ها نیز در زمان مورد نیاز برای کاشت، تاثیرگذار خواهد بود؛ اگر برداشت فولیکول‌های مویی به‌صورت نواری انجام گیرد، یقینا سریعتر از برداشت تک تک خواهد بود. سپس در کلینیک پانسمان باز شده و پس از شستشوی سر، آموزش‌های لازم به شما داده می‌شود.

کاشت مو چه عوارضی دارد؟

عوارض کاشت مو معمولاً بسیار جزئی است و پس از چند هفته از بین می‌رود؛ با این وجود این عمل مثل بیشتر روش‌های درمانی دیگر ممکن است عوارضی را با خود به همراه داشته باشد که این عوارض عبارتند از:

  • خونریزی
  • عفونت
  • کبودی دور چشم
  • ورم کردن پوست سر
  • به وجود آمدن پوسته بر روی قسمت‌هایی از پوست سر که مو از آنجا گرفته شده و یا در آن قسمت کاشته شده است
  • احساس بی‌حسی در قسمت‌هایی از پوست سر که تحت درمان است.
  • خارش و ملتهب شدن پوست
  • التهاب فولیکول‌های مو که به فولیکولیت نیز معروف است.
  • رشد به شکل دسته‌های مو با ظاهر غیر طبیعی
  • ریزش موقت و ناگهانی موهای کاشته شده

کاشت مو چقدر هزینه دارد؟

هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی وابسته است. یکی از این عوامل، روش کاشت مو می‌باشد. روشی را که شما برای انجام کاشت انتخاب می‌کنید بر روی قیمت آن تاثیرگذار است. همچنین مکان و کلینیکی که این کار در آن انجام می‌گیرد نیز می‌تواند بر روی دستمزد و مقدار قیمت کاشت تاثیر بگذارد.

روش های کاشت مو

روش‌های کاشت مو

کاشت مو با روش‌های متفاوتی انجام می‌شود که این روش‌ها بسته به شرایط هر فرد فرق می‌کند. روش‌هایی که برای کاشت مو انجام می‌گیرد عبارتند از:

کاشت موی F U E :در این روش کاشت که به آن استخراج واحد فولیکولی هم می‌گویند. واحدهای فولیکولی از قسمت‌های سالم گرفته شده و در میکروشکاف‌هایی که در قسمت‌های دریافت کننده ایجاد می‌شود گذاشته می‌شوند. معمولا گرفتن این واحدهای فولیکولی مو به وسیله پانچ موتوری انجام می‌گیرد و به وسیله ساکشن در محفظه استوانه‌ای شکل کوچکی قرار داده می‌شود. در این روش بخیه زده نمی‌شود و درد آن نیز کم است؛ همچنین تعداد گرافت در این روش کمتر است.

کاشت موی F U T : در این روش از قسمت پشت یا کنار سر جراح نواری را بریده و شروع به استخراج تک تک فولیکول‌های مو می‌کند. پس از آن فولیکول‌ها به نواحی خالی پوست سر وارد می‌شوند. این روش برای پوشش دادن خط موی عقب رفته مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا مدت زمان کاشت مو ۴ تا ۸ ساعت به طول می‌انجامد و از جراحی F U E سریعتر است. معمولاً افراد در این جراحی به کمک بی‌حسی موضعی هوشیار هستند. نتیجه این جراحی در طی ۶ تا ۹ ماه دیده می‌شود؛ اما بعضی از افراد هم باید مدت یک سال صبر کنند تا به نتیجه مطلوب برسند.

بهترین روش برای انجام عمل کاشت در افراد مختلف فرق می‌کند و معمولاً بهترین روش به شرایط فرد بستگی دارد. روش FUE  و یا FUT جزو بهترین روش‌های کاشت شناخته شده‌اند زیرا هزینه آن کم است و سرعت کار در این روش بالاتر است.

کاشت مو چند سال دوام دارد؟

افرادی که می‌خواهند عمل کاشت مو را انجام دهند همواره این پرسش را در ذهن خود دارند که کاشت مو چند سال دوام دارد و ماندگاری آن چقدر است؟ در پاسخ این سوال باید گفت که معمولاً عمل کاشت مو مادام العمر است و یک راهکار درمان دائمی به‌شمار می‌رود؛ با این حال، میزانی ریزش نیز پس از انجام آن، تا مدتی، طبیعی است.

برای اینکه این عمل موفق باشد و ماندگاری بالایی داشته باشد، باید زیر نظر یک متخصص پوست و موی متبحر و در مکان معتبر انجام گیرد. البته جواب قطعی برای این سوال وجود ندارد و باید بدانید که الگوی ریزش مو در مردان و زنان با هم فرق می‌کند. به همین خاطر نحوه کاشت مو در افراد مختلف متفاوت می‌باشد. به طور کل می‌توان گفت که ماندگاری کاشت مو معمولاً بیشتر از ۲۰ سال و حتی گاهی اوقات مادام العمر است. همچنین مراقبت‌های پس از کاشت مو هم می‌تواند تاثیر زیادی بر روی ماندگاری آن بگذارد. مراقبت‌هایی مثل پرهیز از استعمال دخانیات و مصرف الکل، اصلاح مو در طول یک ماه و استفاده از کلاه نخی دو هفته پس از عمل کاشت می‌تواند بر روی ماندگاری مو تاثیر فراوان داشته باشد.

کاشت مو چقدر درد دارد؟

از پرتکرارترین سوال‌هایی که افراد در مورد عمل کاشت مو می‌پرسند، این است که آیا این عمل با درد شدید همراه است؟ در حقیقت یکی از موضوعاتی که سبب می‌شود افراد در انجام کاشت مو تردید داشته باشند، درد آن است. اما در مورد این‌که کاشت مو چقدر درد دارد، باید بگوییم میزان درد کاشت مو به عوامل مختلفی وابسته است. در این عمل جراح برش‌های کوچکی بر روی پوست به وجود می‌آورد. به دلیل وجود اعصاب درد در سرتاسر بدن، هنگامی که جراح برش‌ها را ایجاد می‌کند، در صورت متوقف نشدن اعصاب احساس درد به وجود می‌آید.

میزان این درد بسته به تعداد شکاف‌ها و مهارت پزشک دارد؛ پوست سر اعصاب زیادی را در بر می‌گیرد، بنابراین برای کم شدن درد از بی‌حسی‌های موضعی و داروهای مسکن پس از عمل استفاده می‌گردد. معمولا این درد در عرض ۴۸ تا ۷۲ ساعت کم می‌شود؛ اما اگر با گذشت زمان درد حاصل از جراحی بیشتر شد، باید حتماً با پزشک خود تماس بگیرید.

سخن پایانی

عمل کاشت مو یک جراحی برای بازسازی موهای از دست رفته و یا کم شده است که در این روش موها از قسمت‌های دیگر بدن یا قسمت‌هایی از سر گرفته شده و به نواحی که میزان مو کاهش پیدا کرده است، انتقال پیدا می‌کند. کاشت مو بر اساس نحوه برداشت فولیکول‌های مویی و پیوند، انواع مختلفی دارد و پزشک با توجه به میزان طاسی فرد، وضعیت بانک مو، تراکم درخواستی و نوع پوست سر، بهترین روش ممکن برای کاشت مو را انتخاب و اجرا می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *